Steentapijt of grindtapijt is de samenstelling van UV-gekleurde riviersteentjes met gemiddeld 8% epoxyhars.  De epoxyhars is het bindmiddel om de steentjes als het ware te ‘lijmen’.

Het grote voordeel van steentapijt is het ruim kleurenassortiment, dat gaat van egale kleuren tot gespikkeld, met of zonder glitters.  De UV-behandeling beschermt de steentjes tegen verkleuring.

Hoe wordt een steentapijt aangebracht?

Fase 1: De ondergrond wordt voorbereid; een geglazuurde tegel moet opgeruwd worden met een diamantschijf, een chape mag niet opgeschuurd worden. Vervolgens wordt een primer als hechtingslaag aangebracht en ingestrooid met fijn zand.

Fase 2: De steentjes worden gemengd de epoxyhars en alnaargelang de oppervlakte handmatig met een spaan gesmeerd of met een trekbak aangebracht en handmatig gepolierd tot een egaal oppervlak en heeft een gemiddelde dikte van 6mm. De ideale grondtemperatuur is 18°C.

Fase 3: Na een droogtijd van gemiddeld 24uur wordt het grindtapijt geseald met een acrylaatmassa welke wordt aangebracht met een wisser. De ‘melkachtige’ acrylaatmassa trekt na gemiddeld 24uur en met voldoende ventilatie volledig transparant en zo goed als onzichtbaar. Vanaf dan is het geseald steentapijt dan ook volledig beloopbaar en belastbaar.

Optioneel kan een ETC-coating of Easy To Clean vernis worden aangebracht.  Deze transparante laag zorgt ervoor dat het geseald steentapijt nog gemakkelijker is in onderhoud.

3 fundamentele redenen om te kiezen voor geseald steentapijt of grindtapijt ‘in gesloten structuur’!

1.Steentapijt dat niet geseald is of ‘in open structuur’ is op lange termijn niet te onderhouden daar al het vuil en stof er in kruipt en zelfs een waterstofzuiger krijgt het nooit meer volledig zuiver.

2. Bij steentapijt in open structuur zijn de steentjes niet beschermd door de sealmassa en kan het dun laagje verf afgelopen worden.

3. Steentapijt in open structuur is niet zo sterk en wanneer er iets zwaar of scherp op valt kunnen de steentjes lossen. In ‘gesloten structuur’ zijn alle steentjes ‘verzegeld’ en dus heel sterk.

Waarom kiezen voor een geseald steentapijt?

Een geseald steentapijt is in vele kleuren verkrijgbaar en is sterk, isolerend, geluiddempend, gemakkelijk in onderhoud; je ziet er geen vuil op en is gemakkelijk te reinigen, anti-slip en kan vrijwel naadloos doorheen de hele woning aangebracht worden. Kan perfect op vloerverwarming.
Kan vrijwel op elke ondergrond gaande van chape, hout, OSB of bestaande tegel, m.a.w. ideaal voor een nieuwe vloer zonder breekwerk!

Steentapijt

Steentapijt kan ook op hout, mits versteviging met glasvezel.

Een geseald steentapijt dat alnaargelang de intensiteit van het gebruik gemiddeld eens per jaar behandeld wordt met een polymeerwax is een heel duurzame en aangename vloer!

Hoe zit het met steentapijt en plinten?

20140709_101121 (2)

Het is perfect mogelijk om plinten in steentapijt aan te brengen.

Eerst worden de plinten aangebracht tegen een strakke achtergrond en nadien wordt het steentapijt er tegenaan geplaatst.

Kan steentapijt scheuren of barsten?

Steentapijt

Scheuren of barsten van steentapijt voorkom je door uitzetvoegen te respecteren.  Dit gebeurt door middel van een dun profieltje dat toelaat de de vloer kan ‘werken’ zonder te scheuren of barsten.

Meld je hier aan voor een plaatsbezoek en GRATIS offerte:

    Volledige naam *

    Emailadres *

    Telefoon

    Plaats

    Informatie over de vloer

    Aantal m2

    Staat van de vloer

    Ouderdom vloer

    Bestaande vloer

    Andere opmerkingen

    ©copyright/Philip & Nathalie Kennes/2015