Wat is een epoxy gietvloer?

Epoxy bestaat uit oliederivaten welke verwerkt zijn tot epoxyharsen. De epoxy, component A wordt vermengd met verharder; component B.   Additieven  zoals ontluchters (om blaasvorming te voorkomen), vulstoffen (quartz) en pigment (kleur) worden toegevoegd.

Hoe wordt een epoxy gietvloer aangebracht?

Fase 1. Belangrijk is het voorbereiden van de droge ondergrond.  Een grondtemperatuur van 18°C is perfect voor een mooie vloei van de producten.  Een bestaande tegel wordt opgeruwd door met een diamantschijf het glazuur weg te schuren.  Een chape mag niet opgeschuurd worden.  Vervolgens wordt een primer of hechtingslaag aangebracht.

Fase 2. Het aanbrengen van de schraaplaag;  dit is het opvullen van kleine gaatjes en putjes met kleurloze epoxy door middel van een schraapspaan.

Fase 3. De epoxy wordt op een dikte van 3mm aangebracht in de gewenste kleur, handmatig met een spaan. Men kan opteren voor een egale RAL kleur, verschillende RAL kleuren door elkaar of een ALU (betonlook), waarvan het pigment natuurlijk gevormd wolkeffect creëert.

Fase 4.  De epoxy gietvloer krijgt een PU-toplaag.  Dit kan een transparante toplaag zijn, vb op een ALU of betonlook epoxy gietvloer, of een toplaag in een RAL kleur.  Een witte epoxy gietvloer verreist 2 lagen topcoat met UV filter.

Optioneel kan een ETC-coating of Easy To Clean vernis worden aangebracht.  Deze transparante laag zorgt ervoor dat epoxy gietvloer nog gemakkelijker is in onderhoud.

epoxy gietvloer

Epoxy gietvloer unicolor wit

Wat zijn de voordelen van een epoxy gietvloer?

Epoxy gietvloeren zijn oorspronkelijk industriële en dus heel sterke vloeren, welke nu heel gegeerd zijn voor huishoudelijke toepassingen.

De epoxy gietvloer is in alle RAL- of NCS kleuren verkrijgbaar en kan zo goed als naadloos doorheen de hele woning doorlopen.

Een epoxy gietvloer kan perfect op vloerverwarming, wel dienen uitzetvoegen gerespecteerd te worden met een uitzetprofiel van 2mm breed, dit om scheuren of barsten te voorkomen. De uitzetprofielen worden bepaald door de architect en worden aangebracht door de chapper.

Epoxy gietvloer

Epoxy gietvloer ALU betonlook

Kan een epoxy gietvloer scheuren of barsten?

Om scheuren of barsten te voorkomen worden tijdens de plaatsing van een gietvloer de uitzetvoegen gerespecteerd door middel van een uitzetprofiel.  Uitzetvoegen worden bepaald door de architect.

Hoe onderhoud je een epoxy gietvloer?

De epoxy gietvloer die afgewerkt is met een sterke en krasbestendige topcoat is heel gemakkelijk in onderhoud.  Regelmatig dweilen met een dweil en sopje en de klus is geklaard!  Zware meubelen en stoelen dienen best voorzien te worden van viltjes.

Een groot voordeel is dat er steeds een nieuwe toplaag kan worden aangebracht wanneer er slijtage is.  Leuk detail:  er kan dan zelfs voor een andere kleur gekozen worden!

Meld je hier aan voor een plaatsbezoek en GRATIS offerte:

  Volledige naam *

  Emailadres *

  Telefoon

  Plaats

  Informatie over de vloer

  Aantal m2

  Staat van de vloer

  Ouderdom vloer

  Bestaande vloer

  Andere opmerkingen

  ©copyright/Philip & Nathalie Kennes/2015