1. Productinformatie:

GRAVELFIXX is een Uv-bestendig, milieuvriendelijk, water gebaseerde binder – geschikt voor het verlijmen en fixeren van losse steentjes:

 • Tussen stapstenen
 • In grindmatten
 • Rond bomen en planten
 • Rond vijvers en zwembaden
 • In bloembakken
 • Tussen bloemperken
 • Zowel binnen als buiten.

GRAVELFIXX is perfect voor gebruik op nieuw of bestaand grind en siersteentjes van gemiddeld 4 mm tot 12 mm.  Bij grind van 16 mm enkel voor decoratieve toepassing.

2. Applicatietechnieken en dekkingspercentage:

 

 • OPGIETEN (voor stapverkeer):
  GRAVELFIXX kan uit een gieter worden gegoten.
  We adviseren maximaal 1 liter per 1,5 m² te gebruiken en 1 x 5 liter jerrycan dekt 7-9 m² met de GIET-methode per laag, zodat de steentjes gelijkmatig worden bedekt. Zorg ervoor dat u een gieter gebruikt met een constante stroom die de GRAVELFIXX vloeistof gelijkmatig over de steentjes verspreidt.Deze methode is vrij eenvoudig, zonder het gebruik van gespecialiseerde apparatuur en zorgt voor een goede penetratie tussen de steentjes. Respecteer de verhoudingen en let op voor oververzadiging:  GRAVELFIXX droogt met de lucht. Een teveel aan GRAVELFIXX vloeistof laat het oppervlakte nat en heeft geen hechting tussen het grind.
 • OPSPROEIEN (voor decoratieve toepassing):
  GRAVELFIXX kan worden aangebracht met een standaard sproeier.
  Indien u GRAVELFIXX met de sproeier aanbrengt,  kan u tot 2,5 m² per liter verwerken.Sproeien met GRAVELFIXX beperkt de penetratie in de basis laag van het grind.Gemakkelijk voor het toepassen op een grotere oppervlakte, maar deze methode geeft niet zo’n robuuste dieptewerking.We raden deze applicatiemethode alleen aan voor decoratief gebruik. Nooit meer grind borstelen!

3. Applicatie advies:

We raden aan om 2 à 3 lagen GRAVELFIXX aan te brengen bij de zowel de OPGIET-methode als bij de SPROEI-methode voor de sterkste finish (tot 20 mm diep).
Wacht minimum 24 uur voor het aanbrengen van de 2e laag en zorg ervoor dat de eerste laag volledig droog is.
Vermijd het risico op spatten op klinkers, tegels en boorden.
Het is belangrijk dat u GRAVELFIXX toepast in de juiste weersomstandigheden.
Warm weer en vooral droge omstandigheden gedurende 48 uur na het aanbrengen zorgen voor optimale prestaties van uw GRAVELFIXX-bindmiddel.

 • Minimum temperatuur 8°C.
 • Maximum temperatuur 40°C.

GRAVELFIXX is een lucht drogend product op waterbasis.
Vuil- en slibafzettingen moeten vóór het aanbrengen worden weggespoeld – en zorg ervoor dat de weersomstandigheden goed zijn gedurende 48 uur na het aanbrengen.

4. Ondergrond:

Er zijn twee belangrijke factoren voor een geschikte basis voor GRAVELFIXX.

 1. De ondergrond moet stabiel genoeg zijn voor voetverkeer.
 2. De ondergrond moet vrij doorlatend zijn: GRAVELFIXX is een product op waterbasis en zal kracht verliezen als het gedurende lange tijd onder water blijft

5. Onderhoud en levensduur:

We raden niet aan om een hogedrukreiniger te gebruiken, maar gewoon schoonmaken met warm water.
GRAVELFIXX is NIET bestand tegen puntbelasting zoals tuinmeubelen, noch autoverkeer. Afhankelijk van uw gebruik, goede toepassing en een vrij doorlatende stabiele ondergrond, zou de levensduur van GRAVELFIXX ongeveer 24 maanden zijn.

We adviseren op te waarderen indien nodig.

6. Verpakking:

Jerrycan van 5 liter